• AntiRimpel LiftMassage

  Informatie over de Leonor Younger You 

  AntiRimpel LiftMassage

  De uitleg van de Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage is stap voor stap opgebouwd met de intentie dat iedereen het kan leren. De ervaring leert dat het in het begin even wennen kan zijn. Daar is rekening mee gehouden bij de uitleg van de massage. Mijn motto daarbij is:  ‘liever te simpel dan niet simpel genoeg’ Daarna, wanneer men de slag te pakken heeft, wordt het over het algemeen snel routine. Het zichzelf in het begin even de tijd gunnen zal de moeite waard zijn. Men kan steeds in gedachten houden voor welk doel men het doet.

  Het gaat er om dat er één keer tijd gereserveerd kan worden voor het leren van de opbouw van de massage.

  Het daarna ‘de massage doen terwijl u bijvoorbeeld eventueel naar een cd luistert of een TV programma bekijkt’ zal u nauwelijks extra tijd hoeven kosten. Uw tijdsinvestering ligt dus veelal in het begin.
  Als u in de spiegel de resultaten ziet, weet u waarvoor u het doet.

  Na de massage van één wang, zal deze steviger zijn dan de andere wang. De stevigheid van de (beide gemasseerde) wangen ‘zakt’ later iets terug, maar niet helemaal. Wanneer u daarna weer gaat masseren, hebt u al een kleine basis opgebouwd. U bouwt hier dan, als het ware, steeds een stukje op verder. Uw leeftijd en de spierspanning van de huid spelen een belangrijke rol bij de reacties van de huid en de onderliggende spieren op de massage. Ook andere oorzaken kunnen hierbij van invloed zijn, zoals erfelijkheid, stress, zonlicht, voeding, leefpatroon, enzovoort.

  Houd er rekening mee dat hoe langzaam het in het begin misschien lijkt te gaan, het aanmerkelijk sneller gaat wanneer u (vaak ‘ineens’)  de slag te pakken krijgt en u de massage beheerst. Er is een wereld van verschil tussen langzaam de onbekende grepen uitproberen, kijkend naar de dvd en geroutineerd de massage toepassen.

  Op een gegeven moment kan de massage u zo eigen zijn geworden dat u bijvoorbeeld, net als ik, ik schreef het al eerder, even naar een TV programma kijkt, naar een cd of de radio luistert of even een rustig moment voor uzelf neemt terwijl u met de massage bezig bent.

  Tegen die tijd zult u ook geen dvd of boekje(s) meer nodig hebben om de massage toe te kunnen passen.

  Omdat tijdens de massage de spieren volledig ontspannen moeten zijn, behoort actief communiceren tijdens het toepassen van diverse onderdelen van de massage niet echt tot de mogelijkheden.
  Alleen wanneer u elke greep goed onder de knie heeft, zult u de massage voor Gevorderden aankunnen. En juist daarbij gaat de huid steviger worden en gaan rimpels verminderen.
  Ik hoop dat u zichzelf deze voorbereidingen zult gunnen. Dan zult u vast niet op het punt komen dat u de dvd in de kast wilt gooien onder het motto: ‘Nou dit werkt ook niet, zonde van mijn geld.

  Bij de opzet van het cursusprogramma worden op de dvd de diverse onderdelen van de Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage telkens, greep voor greep, duidelijk gedemonstreerd, waarbij de camera de grepen goed belicht. Via de voice-over wordt tijdens de instructies stap voor stap uitleg gegeven over wat u precies moet doen, zodat de massagegrepen u op een heldere manier duidelijk gemaakt worden.

  Om te beginnen is het zaak dat u zich de grepen eigen gaat maken. Greep voor greep, stap voor stap kunt u dit doen. Te beginnen met de oefeningen voor Beginners.

  Het is essentieel dat u pas nadat u zich een greep eigen heeft gemaakt, verder gaat met de volgende greep. Als u de grepen niet voldoende beheerst, zal het resultaat (veel) minder zijn.

  Het is de bedoeling dat u tijdens de massage gebruik maakt van een spiegel, waarin u zichzelf duidelijk kunt zien (een mogelijkheid zou een scheer- of make-up spiegel op een verhoging, bijvoorbeeld een stapel boeken of een doos of iets dergelijks, kunnen zijn).

  Stelt u de spiegel zodanig naast u op zodat u er goed in kunt kijken en kunt zien wat u doet.

  Aan te bevelen is om eerst even rustig te kijken naar het massageonderdeel dat u als eerste aan wilt gaan pakken en zoals het gedemonstreerd wordt op de dvd.

  Wanneer u een massagegreep gaat toepassen met behulp van de dvd is het een snelle methode om afwisselend naar de demonstratie op dvd en naar uzelf in de spiegel te kijken, terwijl u de greep nadoet. Het is de bedoeling dat u hiermee zo lang doorgaat tot u de slag goed te pakken heeft.

  Wanneer wat u zelf doet er hetzelfde uitziet als het voorbeeld dat u ziet op de dvd, dan kunt u verder gaan naar de volgende greep.

  Dit is heel belangrijk. U zult dan bij het onderdeel voor Gevorderden gemakkelijker wat snelheid kunnen maken, waardoor u eerder resultaten zult boeken.

  In het begin, wanneer u de huid steviger wilt maken en rimpels wilt verminderen, moet u eerst gaan opbouwen en zult u de massage vaker moeten toepassen dan wanneer u het, voor u mogelijke, resultaat bereikt hebt. Dan hoeft u het als het ware alleen ‘bij te houden’

  Hoe jonger u bent, hoe sneller het zal kunnen gaan en u resultaten zult kunnen zien.

  Wanneer u de vijftig gepasseerd bent kunt u eveneens goede resultaten behalen, u hebt dan wel wat meer inzet nodig, met name voor de opbouw. Er moeten dan (waarschijnlijk) immers iets meer rimpels en verslappingen aangepakt worden. Deze inzet zal beloond worden wanneer u in de spiegel kijkt.

  Als u bereid bent tijd vrij te maken om de massage goed te leren zult u in het begin voor de opbouw van de massage wat meer tijd kwijt zijn dan voor het latere in stand houden van het bereikte resultaat. Wanneer u bijvoorbeeld 42 jaar bent en u hebt een diepe fronsrimpel tussen de wenkbrauwen, dan zult u voor de opbouw van de massage 3-4 minuten per dag kwijt zijn. Voor het latere in stand houden van dit resultaat zult u 2 minuten per dag kwijt zijn. Wanneer u bijvoorbeeld 58 jaar bent en u wilt alle onderdelen van gezicht, hals en decolleté tegelijk aanpakken dan zult u bij de opbouw ongeveer twee maal een kwartier per dag kwijt kunnen zijn en bij het latere in stand houden van het bereikte resultaat,ongeveer een kwartier per dag. U kunt echter ook onderdeel voor onderdeel aanpakken, waardoor u minder tijd kwijt zult zijn.

  Wanneer u graag de opbouw sneller wilt laten verlopen kunt u deze tijd, indien gewenst,(min of meer) verlengen. De resultaten zullen dan ook, bij juiste toepassing, (zeer) versneld te zien zijn. U weet zelf het beste welke tijdsinvestering u hiervoor zult willen en kunnen opbrengen. Kiest u de tijd die het beste bij u past. (volgens de aanwijzingen op de dvd en de uitleg in de Instructieboekjes.) U kunt ook dagen overslaan wanneer het eens minder goed uitkomt (de resultaten zijn dan wel iets minder) of juist wat extra massages toepassen als u er voor een bepaalde gelegenheid extra goed uit wilt zien.

  Uw beloning zal een aanmerkelijk jonger uiterlijk met volledig behoud van eigenheid zijn. 

   Wanneer u in deze fase zit kunt u af en toe eventueel een wat soepeler manier hanteren, wanneer u dit zou wensen. U zou dan, bij wijze van spreken, een dag over kunnen slaan. Als bijvoorbeeld om de dag gemasseerd zou worden zou dat ook kunnen. Ook kunnen eventueel een aantal dagen overgeslagen worden. Het resultaat zal daardoor dan (iets) minder zijn. Wanneer u er voor een bepaalde gelegenheid echter extra goed uit wilt zien, kunt u wat extra massages toepassen, zoals in het begin. Dan brengt u het jongere aanzien spoedig weer naar een (nog) hoger niveau.

  Hoe meer energie u in de massage kunt steken, des te beter en ook sneller zal het resultaat zijn dat u kunt bereiken. De massage is hierin, wat het opbouwen en behouden van de resultaten betreft, goed te vergelijken met sporten voor het lichaam..

  Pas wanneer u de grepen zodanig beheerst dat ze goed uitgevoerd worden (in de spiegel hetzelfde als op de dvd), kunt u druk gaan geven op de huid, volgens de instructies op de dvd. Ook kunt u dan proberen wat meer snelheid te maken.
  Dan zult u al snel aan het onderdeel Gevorderden kunnen beginnen.
  Wanneer u zover gevorderd bent, kunt u de resultaten in de spiegel gaan bekijken. Deze kunnen bij het toepassen van het onderdeel ‘Gevorderden’ steeds meer en sneller zichtbaar worden.

  Ook het aantal malen dat een greep herhaald zou kunnen worden wordt uitgebreid op de dvd en in de Instructieboekjes beschreven.

  In uw persoonlijke behandelplan kunt u alle onderdelen verwerken die u wilt behandelen. Dus alles komt aan de beurt. Echter dat onderdeel (of onderdelen) die het naar uw mening het meest nodig hebben, of welke u het snelste verbeterd zou willen zien, kunt u in uw uiteindelijke persoonlijke behandelplan één of meerdere malen extra behandelen. Op de dvd en in het Instructieboekje wordt dit duidelijk uitgelegd.

  De ervaring van de modellen was dat het even wennen was, maar dat het daarna snel vertrouwde handelingen werden. Net zoals bij hen, zal het u ook steeds beter en soepeler af kunnen gaan.

  Na het spannende begin, waarbij de modellen zich afvroegen of ze het wel zouden kunnen leren, gingen ze het al snel leuk vinden, vooral ook omdat ze de resultaten echt zagen verschijnen in de spiegel.

  Het is aan te raden om, voordat u zou beginnen, een duidelijke close-up foto van uw gezicht, (onder)kin, hals, decolleté en handen te (laten) maken, ook van de zijkant van uw gezicht.

  Een bijkomend voordeel van de masssage is dat tijdens de massage het bloed sneller gaat stromen. Daardoor worden de voedingsstoffen die in het bloed zitten extra snel naar de cellen aangevoerd en de afvalstoffen versneld afgevoerd. De celstofwisseling en daardoor de celvernieuwing zullen hierdoor wat sneller verlopen, waardoor de huid een wat gaver aanzien kan krijgen.Tevens worden door de wrijving van de handen op de huid tijdens de massage de meeste dode huidcellen snel verwijderd wat eveneens een wat frisser aanzien van de huid tot gevolg zal hebben.

  Persoonlijke beleving:

  Zelf ben ik ongeveer 20 minuten per dag achter elkaar met de massage bezig. Ik doe dit altijd ‘s avonds en kijk dan tegelijkertijd naar een programma op de TV.

  Ik ben 65 jaar en ik moet inmiddels erg veel ‘wegmasseren’. Ik zou diepe rimpels en flinke verslappingen hebben als ik het niet zou doen. Toen ik in de veertig was, was ik veel sneller klaar met de massage. Ten eerste hoefde ik toen nog minder onderdelen te doen, ten tweede kon ik het nog gemakkelijker ‘wegmasseren’ dan nu. De spierspanning was bijvoorbeeld veel groter dan nu het geval is.

  Ik heb het er voor over. Terwijl ik dat van sporten, voor de rest van mijn lichaam zeker niet elke dag kan zeggen. Het gezicht is echter altijd te zien, ook door mijzelf en omdat ik de mogelijkheid van de massage heb, voel ik me hier veel prettiger door. Ik ben het helemaal zelf, geheel natuurlijk met volledig behoud van eigenheid, zoals ook al mijn gelaatsuitdrukkingen. Daarvoor doe ik elke dag de moeite van de massage.

  En waarom zou ik het niet doen? Sporten voor het lichaam is ook heel gewild en gewoon, al doe ik dat dan niet altijd. Elk mens kan het naar eigen voorkeur doen.

  Als laatste wil ik u veel succes toewensen! Het is een massage die u, bij juiste toepassing, veel te bieden heeft. De massage kan wellicht een bondgenoot van u worden.
  Leonor van Nieuwenhuijzen.
  footer