• Oorsprong

  Oorsprong van de Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage

  Leonor van Nieuwenhuijzen is geboren in 1953. Zij woont in ‘s-Hertogenbosch.

  Vakopleiding:

  * STIVAS gediplomeerd schoonheidsspecialiste (sinds 1970)

  * Visagiste ( opleiding Mieke Petiet)

  * Pedicure en manicure.

  * De halve Vakopleiding Drogist ‘Oude stijl’ met het onderdeel scheikunde.

  * Propedeuse Psychologie. (Universiteit Nijmegen)

  Eigenlijk is het idee voor de Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage ontstaan naar aanleiding van de liefdesgeschiedenis van een klant.

  Toen ik, begin twintig jaar, enkele jaren een schoonheidssalon had gehad, leek het mij interessanter om mijn klanten bij hen thuis te gaan behandelen. Het was voor mij toen inderdaad een leukere en meer persoonlijkere manier van werken. Gewapend met koffer en beklede tuinstoel ging ik in de jaren zeventig en tachtig in ‘s-Hertogenbosch en omstreken op pad.

  Eén van mijn klanten was mevrouw H. Mevrouw H. was getrouwd, maar niet gelukkig. In vertrouwen vertelde zij mij eens dat haar man dronk en haar ook wel eens sloeg. Toen meneer H. overleed en mevrouw H. na een klein jaar kennis kreeg aan een sympathieke boekhouder, begon het leven er anders uit te zien voor haar. Er was slechts één donkere wolk in haar ogen. Haar vriend was 10 jaar jonger. Plotseling wilde zij dat ik elke week kwam in plaats van eens per maand. Dat was nog niet alles. Zij gaf ook elke week 5 gulden fooi. Dat frustreerde mij nogal, omdat ik naast mijn schoonheidsbehandeling verder niets extra’s kon toevoegen, maar zij stond erop.

  Ik begreep al snel dat ik haar niet kon geven wat zij eigenlijk wilde. Zij zag er weliswaar zeer verzorgd uit, maar zij wilde eigenlijk maar één ding het liefste: er jonger uitzien. Daar kon ik toen niet voor zorgen.

  We leefden in een tijd waarin verjonging nog niet zo aan de orde was als nu. Hooguit een bekende persoonlijkheid van de TV had een facelift laten doen, wat toen echt iets bijzonders was en ook breed uitgemeten werd in sommige bladen.

  Eigenlijk ging ik me behoorlijk machteloos voelen. Met mijn, toen nog van nature, strakke huid onderging ik door mevrouw H. het gevoel dat ik jaren later ook zou kunnen krijgen. Wat kon ik doen? De gedachte omtrent een massage ontwikkelde zich toen min of meer.

  Ik kreeg twee familieleden zo lief en gek om proefpersoon voor mij te willen zijn. “We vertrouwen je, hoor kind”, waarna ik strijdlustig zei: “Het kan anders goed fout gaan hoor!” Zij bleven bij hun standpunt en ik deed mijn best, hoewel ik wist dat het twee kanten uit kon gaan. Ik kreeg gelijk, het ging fout.

  Op mijn huidige leeftijd had ik het nooit aangedurfd, alle consequenties overwegende. Maar ik was jong en had het soort lef dat daarbij kan horen. Toen dit gebeurde, dacht ik laconiek maar exact: ‘Oké, dan moet het dus precies andersom.’ Dit klopte en het lukte. Ik kon één en ander letterlijk weer ‘rechttrekken’. Na veel nadenken, experimenteren, oefenen en perfectioneren kon ik de huid weer ‘strakker trekken’. Anders gezegd, ik kon de huid verstevigen en rimpels verminderen, met uiteindelijk een verbluffend resultaat.

  De ontwikkelingsfase duurde een klein jaar, waarna ik nog ongeveer een jaar doorging met mijn proefpersonen voor de effecten op langere termijn.

  Daarna ben ik de Leonor Younger YouAntiRimpel Liftmassage ook bij mijn klanten uit gaan voeren; eerst nog als onderdeel van een volledige schoonheidsbehandeling, maar na korte tijd uitsluitend als massagebehandeling. Ik heb vele dankbare reacties gekregen, óók van mevrouw H.

  Later heb ik voor het geven van verstevigende en rimpel verminderende massagebehandelingen voor gezicht, hals decolleté en handen, een ruimte gehuurd in diverse schoonheidssalons in Amsterdam en vanaf eind 1994 tot 2002 ook in ’s-Hertogenbosch en ik heb in laatstgenoemde stad ook een eigen salon gehad.

  In de loop der jaren heb ik de massage geperfectioneerd en aangepast.

  Toen ik zelf de veertig passeerde en de eerste verouderingsverschijnselen zich aandienden, leek het mij geen goed idee dat ik straks als levend voorbeeld aan mijn klanten kon demonstreren hoe het, bij wijze van spreken, voor hen zonder massage had kunnen verlopen.

  Zelfmassage vereiste een geheel andere techniek, maar ik was nog nooit zo sterk gemotiveerd en ik was nu mijn eigen proefpersoon. Deze massage ontwikkelde zich boven verwachting. Het effect bij zelfmassage is heel direct en effectief.

  Ik ben erg dankbaar dat ik dit idee heb mogen krijgen en om dit nu te kunnen delen vind ik een voorrecht.

  Ik wens u evenveel opluchting toe als ik zelf ervaren heb toen ik zag dat het werkte. Vaak voelen mensen zich innerlijk veel jeugdiger dan hun spiegelbeeld laat zien. Ik wens iedereen toe dat innerlijk en uiterlijk op dit gebied meer in harmonie kunnen komen.

  footer