• Wetenswaardigheden

  Voordat een persoon model werd, vertelde ik altijd enthousiast over de praktische zaken van de
  Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage en ook over wat zij aan resultaten zouden kunnen verwachten.
  Ik denk dat ze wel het gevoel hadden dat ik te vertrouwen was en geen sprookjes zat te vertellen. Dat neemt niet weg dat het idee dat werkelijk zou kunnen gebeuren wat ik zei, mijns inziens toch zozeer de ‘ver van hun bed show’ was dat zij zich daar eigenlijk weinig bij voor konden stellen. Het leek hen misschien ‘te mooi om waar te zijn’.Daarom vond ik het altijd leuk om, voordat ze voor de eerste keer met masseren zouden beginnen, zelf bijvoorbeeld één (verslapte) wang bij hen te masseren. Deze wang werd dan iets steviger, waardoor het gezicht iets ‘scheef’ oogde. Wanneer ze dan in de spiegel keken was de reactie eigenlijk bij elk model dezelfde. Min of meer verbaasd keken ze zichzelf aan en zeiden iets in de trant van: “Hoe kan dit?” Voor mij was dit altijd het leukste moment. “Ja, je ziet het zelf”, antwoordde ik dan. “Wil je nu zelf met de andere wang beginnen?

  “Eens had ik aan een model de grepen voor de hals geleerd. Dat was zeker nodig. Ze was pas 44 jaar, maar haar hals viel echt op. “Ik heb hier zo’n ‘kippenhals’ hangen,” zei ze.
  De grepen zijn effectief, maar ook dat ze pas 44 jaar was hielp mee aan een snelle versteviging, het was daarna een behoorlijk verschil. We moesten toen ook naar de fotograaf. Daar aangekomen was ze nog steeds super vrolijk. Ik vroeg: “Heb je nou zo’n goed humeur vanwege je hals?” “Ja, natuurlijk “antwoordde ze.

  Ik voelde een diepe vreugde door me heen gaan. Meestal zat ik hard te werken aan zaken die vaak niet direct met de Massage te maken leken te hebben. Welke verpakkingen voor de producten, welke dikte voor het papier, enzovoort.Als ik dan zo’ n vrolijkheid bij een model zag, wist ik weer meteen helemaal waarvoor ik het deed.

  Ik ben enige tijd met de modellen naar de fotograaf gegaan. Ik wilde graag voorbeelden van de verschillende fasen van de massage, onder meer voor plaatsing op de website (‘voor- en na- foto’s). Ik ben hiermee gestopt op het moment dat de fotograaf een geintje uithaalde. Bij de foto’s van ‘vooraf’ van enkele vrouwen (nieuwe modellen) begon hij voor de grap ineens te Photoshoppen. “Kijk Leonor, zo kan het ook”, zei hij. Zelf had ik dit toen nog nooit gezien. Eén model zei toen: “Maar dat kun je natuurlijk zien, dat je dat gedaan hebt.” “Nee hoor”, antwoordde hij zelfverzekerd.

  Daarna heb ik besloten geen foto’s van modellen te gebruiken. Ik bedacht dat niemand dan zeker zou weten of ze wel of niet met de computer bewerkt waren en een fotobewerking voor dit doel, vind ik helemaal niets. Dan is men niet echt, het is dan mijns inziens een verdraaiing van de werkelijkheid.
  Ik vraag me wel eens af hoe het geweest zou zijn als ik de Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage niet ontwikkeld zou hebben en deze dus niet bij mezelf zou kunnen toepassen. Dan zou ik mijn gezicht steeds ouder zien worden in de spiegel, wellicht ouder dan ik me zou voelen. Op zeker moment zou ik dan voor de keuze gestaan hebben: het accepteren en een steeds ouder uiterlijk krijgen, of ‘wat laten doen’ en dan eventueel de prijs betalen om een stukje eigenheid, zoals expressie, in te moeten leveren. Ook zouden mijn handen dan toch nog mijn leeftijd weerspiegelen. Beide keuzes zijn niet ideaal en ik ben dan ook opgelucht dat ik in de omstandigheid verkeer dat ik mijn Massage in elke situatie toe kan passen; op de rand van mijn bed, aan de tafel, voor de TV of waar dan ook. Deze handeling is voor mij net zo vanzelfsprekend geworden als douchen of tandenpoetsen, omdat ik weet hoe ik eruit zie als ik het wel en als ik het niet gedaan zou hebben. Ik moet mezelf overwinnen om te gaan sporten, maar de massage voor mijn gezicht kost minder moeite door de gedachte dat mijn gezicht door iedereen, inclusief mijzelf, altijd meteen gezien wordt.

  Ik ben daarom blij dat ik de opluchting die ik daardoor voel nu aan anderen kan overbrengen door de ontwikkeling van het cursusprogramma van de Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage en het uitbrengen hiervan op dvd.
  De Leonor Younger You AntiRimpel LiftMassage is, middels de eenvoudige maar uitgekiende massagegrepen, in zekere zin te vergelijken met sporten, maar dan voor gezicht, onderkin, verslapte hals, decolleté en handen.

  Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, dan kunt u op de website bij het onderdeel ‘Veel gestelde vragen’ kijken en eventueel zelf ook een vraag stellen via info@leonoryoungeryou.nl   Ook kunt u uw op- of aanmerkingen vermelden in het gastenboek.Wanneer u hier toch niet kunt vinden wat u zoekt, dan kunt u naar het telefoonnummer van Leonor Younger You bellen. U staat er zeker niet alleen voor!

  footer